Energie en milieu

Er wordt innovatief en toekomstgericht omgegaan met energie en milieu. Dit geldt voor alle facetten van Zwembad de Vrije Slag, van het opwarmen van het zwembad tot onze eigen waterbron.

Zwembad de Vrije Slag maakt sinds 2017 gebruik van zonnecollectoren om daarmee ons zwemwater te verwarmen. Naast aangename temperaturen draagt dit ook bij aan een beter milieu.

Wist je dat Zwembad de Vrije Slag en overigens alle zwembaden in Nederland, voor elke zwemmer minimaal 30 liter zwembadwater moet verversen. Dus water wegspoelen dat is opgewarmd en nieuw vers koud water toevoegen. We reinigen het zwembadwater 24 uur per dag door middel van zandfilters.

Om ons zwembad te vullen maken we daarnaast geen gebruik van leidingwater, maar van ons eigen bronwater dat uit de grond wordt gehaald.

Toegankelijkheid (invalide)

Zwembad de Vrije Slag is uitstekend toegankelijk voor mensen met een beperking, zowel individueel als in groepsverband. Er is dichtbij de ingang een ruime parkeergelegenheid en de gehele accommodatie is drempelvrij.

Op de accommodatie is een kleedcabine aanwezig speciaal ingericht voor minder validen. In deze kleedcabine bevindt zich een toilet, douche, wastafel en ruimte om je om te kleden.

In het zwembad zelf is een langzaam aflopende trap aanwezig. Daarnaast hebben we een speciale invalidenlift om het hoger gelegen wedstrijdbad te bereiken. Een beperking of handicap hoeft daarom geen handicap te zijn om van zwemmen te genieten. Iedereen die wil, kan en mag zwemmen kan bij ons terecht.

Deel ons op Social Media